Find Arrangementer
Find flere oplevelser

Naturens dag - september

En mærkedag for oplevelser i naturen

  •  

Prøv en tur på klatrevejen i Sønderskoven, oplev Nordiske Mesterskaber i XCO (mountainbike) i Nørreskoven og prøv selv en tur, hør om havets verden på Kajakøen og få en guidet snorkeltur, vær med til indvielse af kirkesti i Ildved, naturvandring i Gaurslund skov, vandretur på tur i Vejle over Himmelpind, se hvordan bierne bor på Haraldskær, oplev stort og småt i Vejle Å, byg drager og tømmerflåder og meget mere på Brandbjerg Højskole, sejl havkajak på Fårup sø, smag på stranden ved Tirsbæk og meget meget mere. Det er blot nogle af de ting du kan opleve til Naturens Dag 2016.

Naturens Dag 2016 er søndag den 11. september - se folder med årets aktiviteter og arrangementer

 

Flere aktiviteter på Naturens Dag

NATUREN SOM LEGEPLADS kl.11.00 – 15.00 arrangeret af Kfum Spejderen Randbøl

Mødested: Kfum Spejderen Randbøl, Hærvejen 45, 7183 Randbøl

Se det hele lidt fra oven, fra trætoppen, eller fra en tovbane ca. 5 meter oppe i træerne.

Er du ikke til højder og har det bedst ved jorden har spejdere lavet et lille løb med poster i naturen. Og de har også forberedt et par aktiviteter og bål hygge.

 

Vingsted historiske museum

På Naturens Dag inviterer VejleMuseerne på en spændende rejse Dronning Gunhilds fodspor gennem Vejle Ådal.

Kom først med på Kulturmuseet Spinderihallerne, hvor en af VejleMuseernes arkæologer viser og fortæller om fundet og tolkningerne af fundet af den kvinde fra jernalderen, som har fået titlen og navnet ”dronning Gunhild”, men som arkæologerne kalder Haraldskærkvinden efter det sted, hun blev fundet. Og det sted er næste stop på rejsen: En lille mose, som den dag i dag kaldes Dronningens Mose, beliggende ca. 500 meter syd for bebyggelsen ved Haraldskær Fabrik. Her fortæller arkæologen om moselig og bl.a. om den særlige bevaring, som mosen gav dem.

Sidste stop på rejsen er Jernaldermiljøet i Vingsted. Her vil nutidens jernalderfolk tage imod jer på høvdingens gård, vise jer rundt i landsbyen og fortælle om, hvordan Haraldskærkvindens liv kunne have været for mere end 2.000 år siden. Og måske kommer der svar på, hvem hun var, hvor hun kom fra, og hvorfor hun endte sit liv med at blive ofret i en mose. Som afslutning på dagen byder høvdingen indenfor til et jernaldertraktement.

Læs mere her:

http://www.vejlemuseerne.dk/event/naturens-dag-i-dronning-gunhilds-fodspor

 

 

 

Formålet med dagen er at åbne naturen for børn og voksne. Interesseorganisationer, foreninger og Vejle Kommunes afdeling for Natur og Friluftsliv arrangerer denne dag en masse aktiviteter for at vise, hvordan du kan bruge naturen.

Naturens dag holdes i samarbejde med Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, og der er arrangementer landet over. Du kan altid læse om Naturens dag her www.naturensdag.dk.
Hvis du eller din forening har gode ideer at byde ind med på Naturens dag, eller har ris eller ros til årets arrangementer, er I altid velkommen til at kontakte koordinatoren for Naturens dag Vejle Kommune, Trine Hedemand, på mail trhed@vejle.dk eller tlf. 76 81 24 84.