du er her:ForsideUd i naturenTirsbæk Strand

Tirsbæk Strand

Tirsbæk Strand 1.jpg

Familievenlig strand med masser af sand
Tirsbæk strand ligger som en stor god og familievenlig strand, for enden af Strandvejen.

Tirsbæk Strand er først og fremmest udformet som en familievenlig strand i respekt for de landskabelige og naturmæssige værdier, der er i området. Stranden har kiosk, toiletter, badebro og bålplads.

Toilettet er fra foråret 2014 åbent alle ugens dage hele året rundt, i tidsrummet 06.00-22.00. I tilfælde af hård frost vil det dog være nødvendigt at lukke det i perioder.

Kiosken er åben i tidsrummet 15. maj til 15. september mellem kl. 11.30 og 20.00 alle ugens dage.

Området byder på en sandstrand på 7-13 meters bredde og ca. 200 meter i længden mellem brohovedet og høfden. Her er der rig mulighed for at boltre sig i sand og vand. Der er kørt 6.500 m3 sand ud på stranden, og sandet strækker sig lige så langt ud i vandet, som man kan se fra land.

Der er lavet et nyt brohoved til brug for både strandgæster, krabbefiskere, jollesejlere, roere, vinterbadere og mange, mange andre. Som en ekstra mulighed for at komme i kontakt med vandet, er der lavet trapper på begge sider af brohovedet.

Længst mod øst på stranden er der lavet en ny stenhøfde. Den skal sikre, at sandet bliver på stranden.

Endelig er der fjernet en stor bestand af den invasionsivrige og stikkende hybenrose, som var vokset frem på stranden. Desværre forsvinder hybenroser ikke bare ved én behandling, så i de kommende år vil kommunen forsøge at holde roserne nede ved hyppig slåning.

Ved Tirsbæk Strand har det blå flag været oppe i mange år. Her findes både gode strandfaciliteter samt skov- og engarealer.
Vejle Kommune indviede Grundlovsdag 2009 en helt ny bred sandstrand og et helt nyt brohoved til brug for både strandgæster, krabbefiskere, jollesejlere, roere, vinterbadere og mange, mange andre.

Nyt stenrev til glæde for dyr og for dykke-interesserede badegæster
Berggylter, søanemoner, havkarusser og havtang i alle afskygninger fik den 17. maj 2013 et nyt sted at bo. Vejle Kommune har udlagt 100 ton kæmpe store sten i havet ud langs Tirsbæk strand.

Stenrevet skal forbedre de lokale forhold for marine dyr og planter og samtidigt danne rammen som farverigt snorkelrev for alle dykke-interesserede badegæster på stranden. Læs mere om stenrevet.

find arrangement

kategori

periode   

Vidste du at...

Billeder Vejle Fjord

Ved Tirsbæk er der mulighed for nogle fantastiske gåture med kig ind til herregårdslandskabet ved det smukke Tirsbæk Slot. Derefter kan man vælge travetur i Tirsbækskovene eller gå videre ud langs skovdækkede kystskrænter langs fjorden til Ulbækhus. På Friluftskortet kan du få et overblik over de mange vandreture Vejle Kommune tilbyder.

 
Oplev Vejle